donderdag 29 september 2016

Kleine kinderkamer? Geen probleem

Een kleine kinderkamer is juist fijn

Wist u dat kinderen, vooral jonge kinderen, een klein slaapkamertje erg fijn vinden? Het geeft ze een geborgen en veilig gevoel. En als u de beperkte ruimte slim benut, maakt u er niet alleen een mooie, maar ook praktische kinderkamer van met voldoende speelruimte. Wij helpen u graag op weg met enkele handige tips voor het inrichten van een kleine kinderkamer.


De juiste kleuren en meubeltjes

Bij een kleine kamer moet u prioriteiten stellen en keuzes maken. Een kast, een nachtkastje, een speelgoedkist, een logeerbed, een bureau, een zitzak; het past niet allemaal. Bepaal wat écht nodig is en ga de hoogte in. Dat geldt in ieder geval voor het bed. Hoogslapers en halfhoogslapers bieden veel ruimte onder het bed, die u kunt gebruiken als opbergruimte, speelruimte of voor een uitschuifbaar logeerbed.


Ook met de wanddecoratie kunt u de hoogte in. Foto’s of schilderijtjes aan de muur? Dat kan, maar kies dan een klein vierkant formaat en hang er een aantal onder elkaar.

Denk ook na over het kleurgebruik. Donkere en felle kleuren laten een kleine kamer nóg kleiner lijken, probeer deze dus te vermijden. Lichte, warme kleuren geven een ruimtelijk gevoel. Pasteltinten zijn tegenwoordig erg hip en uitermate geschikt voor een kleine kamer!

Ruimtebesparend bed 

Met een multifunctioneel of compact bed kunt u veel ruimte besparen. Koop een bed met extra functionaliteiten: opberg- of speelruimte onder het bed, een bureautje aan het bed of een slaaplade voor logees.Hoogslapers zijn geweldige ruimtebespaarders, maar die zijn wat minder geschikt voor jonge kinderen. Halfhoogslapers kunnen wel, en dat zijn ideale bedden voor een kleine kinderkamer waar u direct een leuke speelplek van kan maken. Met een speeltent of boogtent maakt u er stoer piratenbed of prinsessen-kasteelbed van.Liever een lager bed? Het kajuitbed van Lifetime is een heel mooi kinderbed met veel opbergruimte. Handig voor kleding en speelgoed. De Bopita compactbedden zijn ook een echte aanrader voor een kleine kinderkamer. U kunt kiezen voor opbergruimte of een extra slaaplade onder het bed.


Komt u er zelf niet helemaal uit?

Kom langs in onze winkel en neem de maten en eventueel foto’s van de slaapkamer mee. Terwijl uw kinderen onze bedden uittesten, geven wij u graag een uitgebreid advies over de inrichting en indeling van uw kinderkamer.