donderdag 4 februari 2016

Goed om te weten over Flexa kinderbedden

Weet u alles over uw nieuwe kinderbed?

Wij vinden het fijn om te merken dat het bewustzijn onder onze klanten groeit. U wilt graag meer weten over het kinderbed dat u gaat kopen. Van welk hout is het kinderbed gemaakt? Is het hout duurzaam? Wat voor verf of lak is er gebruikt om de kinderbedden af te werken? Deze vragen krijgen wij regelmatig en wij geven u daar graag antwoord op. Dit keer vertellen wij u alles over de Flexa én Thuka kinderbedden (Thuka is onderdeel van het Deense Flexa concern).

Van welk hout worden Flexa bedden gemaakt?

De houten kinderbedden van Flexa staan bekend om hun uitstekende kwaliteit. Flexa bedden gaan een leven lang mee en dat heeft alles te maken met het materiaal waarvan deze mooie bedden gemaakt worden. Flexa bedden worden over het algemeen gemaakt van berken-of grenenhout uit Noord-Europese bossen ten noorden van de 60ste breedtegraad. Vanwege het koude klimaat groeien de bomen hier heel langzaam. Het hout krijgt hierdoor een extra sterke vezel en een hogere dichtheid.

In 2006 heeft Flexa een eigen bos gekocht in Rusland. Ook dit bos voldoet aan de eisen voor FSC-certificatie, hetgeen o.a. betekent dat we voor elke gekapte boom een nieuwe planten. De bomen worden gekapt, verwerkt in de eigen zagerij en komen vervolgens in het productieproces terecht. Hierdoor krijgt Flexa, en u als consument, de beste kwaliteit.

Waar worden de Flexa bedden geproduceerd?

De meubelonderdelen worden vanuit de zagerijen in Estland en Rusland verzonden naar de Lak & Pak units in Hornsyld (Denemarken) en Suzhou (China). Hier worden ze gelakt en ingepakt tot afgewerkte producten. Goed om te weten: bij de productie van alle Flexa meubelen en accessoires wordt er op gelet dat de belasting van het milieu tot het absolute minimum beperkt blijft.

Met welke lak worden de Flexa bedden afgewerkt? 

FLEXA richt zich op een hoge, uniforme productkwaliteit. Flexa bedden en meubels zijn behandeld met een UV-lak, die aan de EU-normen voor lak voldoet. Deze lak is bijzonder slijtvast en maakt de Flexa bedden elegant, robuust en beter bestand tegen sporen van slijtage. Verkleuring (als gevolg van knoesten in het hout) krijgt zo geen kans.

Voor verdere afwerking van de kinderbedden gebruikt Flexa een witte of andere kleur lak of een transparante beits voor het whitewash-effect. Beiden zijn milieuvriendelijk en gifvrij!

Hoe staat het met de veiligheid?

U kunt met een gerust hart uw kinderkamer inrichten, want alle Flexa bedden en meubelen zijn gemaakt voor kinderen. Alle details zijn zorgvuldig getest. Zo zijn bijvoorbeeld alle scherpe hoeken of kanten afgerond, zodat u kind zich niet kan bezeren. Alle bedden met een slaaphoogte van meer dan 80 cm zijn voorzien van een uitvalbeveiliging en zijn aan de hand van de geldende normen op veiligheid getest en goedgekeurd door internationale testinstuten zoals het Duitse TÜV.

Wilt u meer weten over de Flexa kinderbedden? 

Als officieel dealer van Flexa bedden en meubels helpen wij u graag verder. Neem een kijkje in onze webshop of neem contact op met onze klantenservice, tel. 085-2102304.