donderdag 10 november 2016

Wat doe je met de kinderboeken?

Boeken opbergen in de kinderkamer


Een kinderkamer hoort, naast een bed en een kledingkast, ook een fijne en praktische opbergplek voor kinderboeken te hebben. Vaak starten baby’s al met een kleine boekencollectie en komen daar door de jaren heen nog aardig wat boeken bij. En dat is maar goed ook, want voorlezen neemt een belangrijke plek in in de opvoeding en ontwikkeling van een kind. Boeken verdienen dus een mooi plekje in de kinderkamer!

Boekenplank of boekenrek?

Voor welke opbergmethode kiest u? Een boekenplank of boekenrek boven het kinderbed is de meest gekozen oplossing. En dan is het aan u, hoeveel boeken u wilt opbergen of tentoonstellen? Op deze boekenplank van Lifetime kunt u een kleine collectie kinderboeken prima kwijt. Net als in dit mooie Lifetime boekenrekje. Het zijn beiden bovendien erg sfeervolle accessoires voor aan de muur van de kinderkamer.
Iets meer opbergruimte nodig? U kunt natuurlijk ook twee of meer boekenplankjes onder elkaar ophangen of u kiest voor een laag boekenkastje met twee of drie vakken. De mooie Flexa Play wandkastjes (in wit, geel, roze & mintgroen) kunt u aan de muur hangen of op de vloer plaatsen, zodat ook de kleintjes zelf hun boeken kunnen pakken.


Boekenkast voor een grote boekencollectie

Is uw kind een echte boekenverslinder? Dan is wat meer opbergruimte gewenst en is een boekenkast een goed idee. Lifetime heeft een mooie oplossing voor uw kinderboekencollectie: de BoekenkastSmart Start. U kiest zelf het aantal vakken, met of zonder lades en of u een open kast wenst of toch liever met deur.
Heel veel boeken betekent ook veel om uit te kiezen. Als u uw kind elke avond een verhaaltje laat kiezen, kan dit nogal wat tijd in beslag nemen. Een goede oplossing kan zijn om de meeste boeken in een speelgoedbak op te bergen of in een gesloten kast. Een paar voorleesboeken plaatst u op een boekenrek of boekenplank boven of naast het bed. Hier mag uw kind uit kiezen. Na een tijdje kunt u de selectie wisselen. Niet alleen een tijdsbesparing, uw kind ziet regelmatig nieuwe boeken op de plank en dat maakt voorlezen extra leuk!


Bekijk voor een volledig overzicht alle boekenplanken, -rekken en –kasten in onze webshop!

Tip: zoekt u een oplossing voor schoolgaande of studerende kinderen? Kijk dan ook eens naar de mogelijkheden van een halfhoogslaper met bureau én boekenkast inéén.