donderdag 3 november 2016

Maak van de kinderkamer een gezellige dierentuin

Dierentuin als thema

Op zoek naar een vrolijke en gezellige inrichting van de kinderkamer? Maak er een dierentuin-thema van! Je kunt er echt alle kanten mee op. En het is een geweldig thema voor zowel jongens en meisjes. Met vrolijke giraffen en lieve aapjes voor de kleinere kids en voor kleuters mag het wel wat spannender met een stoere leeuw of een enge slang! Leuke kleuren voor de muren en accessoires zijn taupe, bruintinten en groen.

Het is trouwens ook heel erg leuk om voor één specifiek dier te kiezen en de inrichting en kleuren daarop aan te passen. Maar dat doen we dit keer niet. We gaan nu voor een complete dierentuin. Lees dus snel verder voor meer tips over het inrichten van een kinderkamer met de dierentuin als centrale thema.


Welk kinderbed past in de dierentuin?

In principe past elk neutraal kinderbed in een dierentuinkamer. Met de juiste dieren-accessoires (denk aan speelgordijnen, bedtentjes, sierkussens en opbergzakken voor aan het bed) en een dekbedovertrek met dieren zorgt u ervoor dat ook het bed perfect in het dierentuin-thema past. Er zijn wel een aantal kinderbedden die extra leuk staan in een dierentuin kamer:

  • Stoere Bedbank - De bedbank van Flexa in een mooie terra uitvoering heeft een warme uitstraling en geeft meteen dat ‘buiten’-gevoel. Kiest u voor een bruine muur? Dan past dit bed er perfect bij. De twee opbergladen én de slaaplade onder het bed zijn natuurlijk ook reuzehandig!
  • Hutbedden - Slapen in een dierentuinkamer is best een avontuur. Vergroot het avontuurgevoel met het geweldige hutbed van Bopita of dit avontuurlijke Hang-out bed van Lifetime. Beide zijn geweldige slaap- én speelplekken!
  • Stapelbed met dieren-bedtent - Voor twee slapers: het Jungle stapelbed van Flexa. Een wit stapelbed van hoge kwaliteit. En de dieren op de bedtent maken het bed helemaal jungle- of dierentuin-proof. Bovendien heeft Flexa allerlei leuke accessoires in het junglethema die ook perfect passen in een dierentuinkamer.


Maak er een gezellige beestenboel van


Het leukste onderdeel van een kinderkamer in dierentuinstijl: de accessoires. Knuffels mogen natuurlijk niet ontbreken. Super gezellig, zo’n kinderbed of kast vol pluche dieren. Praktisch en leuk zijn ook deze opbergdozen met een aap en papegaai. Dat is nog eens opbergen in stijl!

Vaak schiet het er bij in om de lengte van uw kind op te meten, toch is dit heel leuk voor later. Met deze dieren meetlat-sticker vergeet u het zeker niet meer en heeft u ook een vrolijke muurdecoratie te pakken. En wat dacht u van een ‘bijna echt’ berenkleed op de vloer?
Bent u creatief? Neem dan eens een kijkje op onze pinterest-pagina voor DIY-inspiratie. Maak zelf vrolijke schilderijtjes voor aan de muur, beschilder een kinderstoel of zaag een klok of kapstop uit hout in de vorm van een olifant. Een dierenkop aan de muur (zelfgemaakt van papier maché of zelfgehaakt) is ook een stoere muurdecoratie.