donderdag 15 september 2016

Uitvalbeschermer voor uw peuterbed

Uitvalbescherming, wel zo veilig!

Van spijlenbed naar een groot peuterbed: het is een grote stap. Om deze stap wat gemakkelijker te maken is de uitvalbeschermer uitgevonden! Uitvalbeschermers plaatst u aan de zijkant(en) van het bed om te voorkomen dat uw peuter uit bed kan vallen. Het is een los onderdeel wat u eenvoudig aan het kinderbed bevestigt. En er ook net zo gemakkelijk weer van af haalt, als uw zoon of dochtertje oud genoeg is om zonder uitvalbeveiliging te slapen.


Eén of twee uitvalbeschermers

Als u het bed tegen de muur plaatst, heeft u in principe maar één uitvalbeschermer nodig. Koop dan een 3/4 uitvalbeveiliging zodat uw kind gemakkelijk in bed kan stappen en niet over de uitvalbeschermer hoeft te klauteren. Maar eerlijk gezegd, staat het mooier om ook een uitvalbeschermer aan de achterkant te plaatsen. Bovendien kunt het bed dan ook zonder problemen ergens anders neer zetten.
Staat het bed los in het kinderkamertje? Dan is het aan te raden om aan één kant een 3/4 uitvalbeveiliging te plaatsen voor de gemakkelijke instap en aan de andere kant een volledige uitvalbeschermer.

Uitvalbeschermers: praktisch & mooi

Een uitvalbeschermer kan puur een praktische accessoire en functioneel zijn, zoals de witte uitvalbeschermer vanBopita. Maar dat hoeft niet. Het kan ook een kinderbed verfraaien. Eén van de mooiste uitvalbeschermers is volgens ons het bedfront ‘Icecream Bar’ van Lifetime. Plaats het tegen een standaard kinderbed en ineens is het geen bed meer, maar een ijsco-bar! De droom van elk kind. Of wat dacht u van een het bedfront 'circus' met een heuse olifant?

Populaire thema’s

Natuurlijk zijn er ook voor de populaire kinderkamerthema’s bijpassende frontjes beschikbaar. Een prinsessenkamer maakt u veiliger en nog mooier met een prinsessen-uitvalbeschermer en stoere piraten varen ook extra veilig in hun bed-boot met bijpassende beveiliging.


Een andere optie is om een basic uitvalbeschermer van Lifetime aan te schaffen samen met een verwisselbare fronthoes. Voordeel is dat u de uitvalbeschermer bij een meidenbed en een jongensbed kunt gebruiken, handig als een broertje of zusje straks een andere smaak heeft.

Voorkom uit bed vallen en lees nog meer praktische tips over veilig slapen in dit artikel.