donderdag 5 november 2015

Tips voor het kopen van een hoogslaper

Hoera, het wordt een hoogslaper!

Heeft u de knoop doorgehakt en wordt het volgende bed voor uw kind een hoogslaper? Uw zoon of dochter staat vast al te trappelen om in haar nieuwe bed te mogen slapen, spelen, studeren, zitten… Want ja, dat kan allemaal met een multifunctionele hoogslaper. Dan is de volgende vraag; welke hoogslaper kiest u? En waar let u op bij de aankoop van een hoogslaper?Een hoogslaper of een bureauslaper?

Allereerst is het belangrijk om te bepalen welke functionaliteiten u belangrijk vindt om te hebben in een hoogslaper. Een bureau zit er altijd in, maar is een klein bureau voldoende of koopt u het bed voor een oudere zoon of dochter die veel studeerruimte nodig heeft? In het laatste geval kunt u eens kijken naar bureauslapers, deze hebben een luxe, groot bureau onder het bed en een boekenplank met voldoende ruimte voor boeken en schoolspullen.

Is een klein bureau voldoende? Bedenk dan waar u de overige ruimte voor wilt gebruiken, voor een gezellig zitje, extra opbergruimte, speelruimte of de mogelijkheid voor een extra slaapplek? Aan welke kant wilt u graag de trap? Zet uw wensen op een rijtje, dit helpt u om het juiste bed te vinden.


Wiebelen? Een hoogslaper is.. best hoog.

U wilt natuurlijk wel dat uw kind veilig en stabiel ligt. Een bed dat wiebelt en wankelt als uw kind erop klimt of omdraait in bed, is niet wenselijk. Onze houten hoogslapers zijn gemaakt van grenenhout, uiterst stabiel en wiebelen niet. Een goede montage is ook belangrijk. Besteedt u het monteren van de hoogslaper liever uit? Dat kan. Bij ons heeft u het voordeel van online bestellen en de goedkoopste prijzen, mét de mogelijkheid om de montage door ons te laten doen. Geen gedoe en geen gewiebel.


Hoogslaper opmaken

Sommige ouders vinden het verschonen van het beddengoed van een hoogslaper een nadeel. En ja, het vervangen van de molton en het hoeslaken is lastiger dan van een bed met normale hoogte. Deze tips maken het opmaken van een hoogslaper wat eenvoudiger:

  • Laat uw kind zelf het beddengoed van het matras halen. Vanaf het hoge bed kost dat nauwelijks moeite.
  • Zorg er voor dat u voldoende ruimte boven het bed heeft om de matras te kunnen draaien en omhoog te kunnen halen.
  • Hoe lichter de matras, hoe gemakkelijker het gaat. Houd daar dus rekening mee bij het kopen van de matras.
  • Gebruik eventueel een keukentrapje bij het opmaken, daarmee bent u flexibeler en heeft u meer stevigheid dan wanneer u de trap van het bed gebruikt.
Denk ook aan de voordelen van een hoogslaper bij het opmaken. Ja, het opmaken is wat lastiger, maar u heeft er wel een prachtig en functioneel bed voor in de plaats!

Meer informatie

Heeft u nog vragen over de aankoop van een hoogslaper? Wij zijn u graag van dienst met een persoonlijk advies, via e-mail of telefoon of bij ons in de showroom.