donderdag 19 november 2015

Matras en beddengoed voor een kinderbed

Bed en thema? Check! 

U heeft het bed en de inrichting van de kinderkamer uitgekozen. U ziet het al helemaal voor u, hoe mooi de slaapkamer van uw zoon of dochter gaat worden. Snel alles bestellen dus. Naast al het denkwerk dat u heeft gedaan voor het juiste bed en de meubels is er nog een klein onderdeel wat uw aandacht vereist: het matras en het beddengoed. Dat de slaapkamer er tip-top uit ziet is belangrijk, maar uiteindelijk slaapt uw kind op het matras en onder een heerlijk dekbed. En dat moet ook goed zijn. Checklist beddengoed

Wat heeft u allemaal nodig om een kinderbed op te maken? Wij zetten het voor u op een rij:

  1. Matras - Bij volwassenen is de keuze voor een matras een heuse zoektocht; liggen, proberen, hard, zacht, pocketvering, traagschuim. Houdt u het nog bij? Gelukkig is het kiezen van een kindermatras wat gemakkelijker, kinderen zijn immers een stuk lichter. Kies uit deze drie matrassen en u heeft een goed matras. Ligt er wel eens een volwassene in het bed? Kies dan dit pocketvering matras voor een heerlijk comfort. De standaard afmeting van een matras voor kinderbed is 90 x 200 cm. Een matras voor een bedlade is iets smaller.
  2. Antislip matrasbeschermer - Tussen de lattenbodem en het matras adviseren wij om een antislip matrasbeschermer te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat het matras niet beschadigd wordt door de lattenbodem.
  3. Molton - Om het matras plaatst u een molton om het matras zo schoon en fris mogelijk te houden. Een 100% katoenen molton is het meest comfortabel, maar plast uw kind nog wel eens in bed, omdat het bezig is met ’s nachts zindelijk te worden bijvoorbeeld? Dan is een waterdichte molton een goede optie, zodat het matras niet nat wordt. Let er wel op dat een waterdichte molton minder goed ademt en het vooral in de zomer erg warm kan maken in het bed. Voor extra bescherming zijn er ook matrasopleggers of matrasbeschermers beschikbaar die u over het matras plaatst (en dus onder de molton).
  4. Hoeslaken - Over de molton komt tenslotte het hoeslaken. Hier slaapt uw kind op en dit is een zacht, dun, katoenen laken.
  5. Dekbed - In een ledikant slaapt een baby of peuter onder een laken en deken. Bij de overgang naar het grote bed wordt het dekentje vervangen door een dekbed. Kiest u voor een vierseizoenendekbed of een enkel dekbed? Een vierseizoenendekbed heeft als voordeel dat u de warmte van het dekbed aan kunt passen aan de buitentemperatuur. Een extra laagje in de wintermaanden vinden wij heerlijk! 
  6. Dekbedovertrek - Het dekbedovertrek brengt het thema en de inrichting van de kinderkamer samen met het bed. In een junglekamer kiest u een aapjes dekbedovertrek, voor dromerige meiden een Alice in Wonderland overtrek enzovoorts. Kies uit de mooiste kinderdekbedovertrekken

Funmatrashoezen


Lifetime heeft twee te gekke ‘fun’ matrashoezen in haar assortiment. Dit lila funmatras met langharige pluche is erg leuk voor een sofabed of tweede matras om op te zitten en spelen. Liever kortharig en in het blauw? Die vindt u hier. De matrashoezen hebben een ritssluiting en zijn wasbaar.

Advies bed en beddengoed

Is uw checklist inmiddels afgevinkt of kunt u nog wat extra hulp gebruiken bij de keuze van het juiste bed en beddengoed? Bel of mail onze klantenservice.