donderdag 13 augustus 2015

Tips voor een kleine kinderkamer - deel 1

Kleine kinderkamer inrichten

Voor een baby is een kleine kamer ideaal. Knus en overzichtelijk. Bovendien hoeft er maar een klein bedje in te staan. Maar wat als de kleine baby een peuter wordt en de babykamer verandert moet worden in een kinderkamer? De grootte van de kamer blijft hetzelfde. Vaak vinden ouders het nodig om de stap te maken naar een grotere kamer of de zolderkamer. Maar dat is niet altijd een optie én het is bovendien niet nodig. Een kleine kinderkamer kun je namelijk ook heel leuk inrichten. En peuters vinden het vaak prettig om in hun oude slaapkamertje te blijven slapen.Kinderbed voor een kleine slaapkamer

Bij een kleine kinderkamer raden wij aan om een bed te kiezen met opbergmogelijkheden. Een goed voorbeeld is dit Bopita Compactbed met volop opbergruimte. Handig voor speelgoed, beddengoed of luiers bijvoorbeeld. Een voordeel van dit bed is bovendien dat het basisbed om te bouwen is naar vrijwel elk model kinder- of tienerbed: halfhoogslaper, hoogslaper of zelfs een hemelbed. Hip en ook uitstekend geschikt voor een kleine kinderkamer is een kajuitbed of bedbank. Een bedbank is erg populair voor een tienerkamer, maar ook in een jonge meidenkamer is dit bed dankzij de uitvalbeschermer erg geschikt. Met opberglade, dus praktisch voor een kleine slaapkamer.


Kleine slaapkamer groter laten lijken

Heeft u een kleine kamer en wilt u die groter laten lijken? Denk dan goed na over het kleurgebruik. Koele en lichte kleuren, zoals wit of zachte tinten blauw en groen, kunnen meer ruimte geven aan een kleine kamer. Gebruik voor de meubels en accessoires kleuren die zijn afgeleid van de muren, zoals een dekbedovertrek in een lichte kleur. U creëert zo een ton-sur-ton effect. Dat werkt rustgevend en ruimtelijk. Opbergruimte is verder erg belangrijk. Rommel en losse spullen maken een ruimte direct kleiner. Het bed met opberglade, zoals hierboven beschreven, is een uitkomst. Ook opbergdozen in lichte kleuren zijn handig om te hebben.


Hulp bij inrichten

Vindt u het lastig om te bepalen hoe uw kleine kinderkamer het beste ingericht kan worden? Waar moet het bed staan en welke mogelijkheden heeft u voor andere meubels? Wij helpen u graag. Onze ervaren adviseurs in de showroom in Hoofddorp staan voor u klaar. Regelt u de zaken liever vanuit huis? Bel dan onze klantenservice. Zij kunnen u vakkundig ondersteunen bij het inrichten van uw kinderslaapkamer. Inspiratie voor kleine kinderkamers vindt u ook op onze Pinterest-pagina!