donderdag 2 juli 2015

Lees deze tips voordat u een stapelbed gaat kopen

Stapelbed bespaart ruimte

Een stapelbed kopen betekent ruimte besparen. Een stapelbed is bijvoorbeeld handig voor als de oudste twee kinderen een slaapkamer moeten delen, als er een kindje bij komt. En in een niet al te grote kinderkamer blijft er met een stapelbed meer ruimte voor de kinderen over om te spelen en om het speelgoed op te bergen ;-)

Maar waar moet u op letten bij het kopen van een stapelbed voor uw kinderen? Wij hebben in dit artikel een aantal handige tips voor u op een rijtje gezet.Investeren in een deelbaar stapelbed?

Nú lijkt een stapelbed de beste oplossing, maar over een paar jaar denkt u er misschien heel anders over. Misschien verhuist u naar een groter huis? Heeft u uw huidige woning verbouwd? Of willen de kinderen niet meer in één bed of slaapkamer slapen, omdat ze er te groot voor zijn (denk aan jongen en meisje in één stapelbed)?

Zo'n deelbaar stapelbed dat u later weer in twee losse bedden kunt delen, kost nú wat meer, maar over een paar jaar hoeft u geen nieuwe kinderbedden te kopen. Uiteindelijk bespaart u dus geld. In onze webshop vindt u zowel vaste als deelbare stapelbedden (ook wel doorbouwbedden genoemd) van de bekende kinderbedden-merken:Hoogte van het stapelbed

Let op dat u voldoende ruimte (zeker 50 cm) heeft tussen het plafond en het stapelbed. Het kind in het bovenste bed moet rechtop kunnen zitten, zonder het hoofd te stoten. Ook als het stapelbed onder een schuin dak wordt geplaatst!

Lifetime heeft twee soorten stapelbedden die lager zijn dan normale stapelbedden. Allereerst de hoekstapelbedden (met een hoogte van 128 cm), die u in een L-vorm in een hoek van de kamer kunt plaatsen. En dan zijn er nog de stapelbedden, speciaal voor onder een schuin dak (ook 128 cm hoog). Het onderste bed verspringt ten opzichte van het bovenste bed, waardoor het stapelbed een stuk langer is (325 cm lang).

   


Extra accessoires voor het kind in het bovenste bed

Als uw zoon of dochter s'nachts het stapelbed uit moet om te plassen, is het wel zo veilig als hij of zij een lampje aan kan maken. U kunt dat oplossen door het bed bij een lichtschakelaar te plaatsen of te werken met een trekkoord. Of bevestig een aanhaaktafeltje aan het bovenste bed, waarop uw kind een leeslampje en een boek kwijt kan.Ook is het een aanrader om een paar leuke opbergzakken aan het hoofd- of voeteneinde van het bed vast te maken, zodat uw kind daarin knuffels en boekjes kan opbergen.