donderdag 11 juni 2015

Thema voor de kinderkamer? Ja of nee?

Thema is maar even leuk

Een roze prinsessenkamer, een stoere piratenkamer... Kinderen zijn dol op kinderkamers met een thema. Hoe verder het thema is doorgevoerd tot in de kleinste details, hoe leuker zij het vinden. Ouders zijn vaak wat sceptischer. Zij zien de bui al hangen. Zal zoon- of dochterlief niet té snel uitgekeken zijn op dit leuke thema? Straks is het thema niet meer hip of te kinderachtig. En dan kunnen papa en mama de kinderkamer weer opnieuw inrichten. Om dat te voorkomen, geven we u een paar handige tips voor themakamers!


Neutrale basis voor uw kinderkamer

Voer het thema niet té consequent door. Dus geen roze vloerbedekking in een prinsessenkamer en geen compleet piratenschip als bed. Kies liever een neutrale kleur voor de vloer, muren, gordijnen en meubels. Wit is bijvoorbeeld een prima basiskleur. Het is een frisse kleur en zorgt er voor dat uw accessoires in andere kleuren goed naar voren komen. Eventueel kunt u één muur in een trendy kleur schilderen of behangen met een behang dat past bij het thema.


Het succes zit in de details

Laat het kinderthema terugkomen in uw muurdecoratie, dekbedovertrek en accessoires. In onze webshop vindt u handige opbergzakken voor prinsessen, piraten of ridders. Sierkussens met dieren voor een junglekamer. Muurstickers, meetlatten en kinderpoefjes. En niet te vergeten de bedtenten. Met een speelgordijn tovert u een kinderbed om tot een 'echt' kasteel, piratenschip of circus. Is uw kind toe aan iets nieuws? Geen probleem, accessoires kunt u gemakkelijk en snel vervangen!


Leuke thema's voor kinderkamers

Kijk goed naar de favoriete hobby's of helden van uw kind voordat u een thema kiest voor de kinderkamer. De meest favoriete thema's van peuters en kleuters vindt u terug in onze webshop: jungle, dieren, piraat, ridder, prinses, ruimtevaart, robots, voetbal, circus, bloemen. Kijk ook eens verder dan deze voor de hand liggende thema's. Misschien is uw zoon gek op auto's of Lego? Of is uw dochter helemaal weg van dolfijnen of Pippi Langkous?


Op onze Pinterest dashboards vindt u meer leuke thema-ideeën voor kinderkamers. Laat u inspireren en geef er dan vooral uw eigen draai aan. Het gaat er om dat u een heerlijk kamertje creëert voor úw kind.