donderdag 7 mei 2015

Leuke tienerkamer voor jongens

Functionaliteit staat voorop in een jongenskamer

We denken vaak dat jongens niets om de inrichting van hun slaapkamer geven, maar dat is niet waar. Ze gaan er alleen anders mee om dan meiden. Jongens zijn niet geïnteresseerd in kleuren, stoffen en leuke decoraties. De meeste jongens willen gewoon een fijne, functionele plek waar ze kunnen slapen, studeren en met vrienden kunnen chillen. En er moet natuurlijk ruimte zijn voor hobby's als muziek, gamen of sport.


Stoere uitstraling is een must

Houd het bij neutrale kleuren voor bed en kasten: wit, grijs, zwart, bruin of blauw. U kunt de boel eventueel verlevendigen met een paar kleurrijke kussens of muurdecoraties. Jongens houden vaak van een robuuste, stoere uitstraling. Denk aan materialen als metaal, steen, beton en ruw hout. Kasten en bedden met een whitewash-look doen het goed, omdat de witte, transparante beits er voor zorgt dat de houtstructuur zichtbaar blijft.

Met behang kunt u alle kanten op. Wat vindt u van behang met een hout- of beton-look? Denk aan behang met een muur van onbewerkt beton, een gemetselde muur of een grove muur met graffiti. Het is ook mooi om een muur in een aflopende kleur te schilderen. Terwijl u met de muur bezig bent, voegt u steeds wat meer wit bij de verf.

Aparte zithoek of een bedbank?

Jongens hangen graag met hun vrienden rond. Zorg er dus voor dat de tienerkamer over voldoende en comfortabele zitruimte beschikt. Heeft u geen ruimte voor een aparte zithoek? Dan is een bedbank een aanrader: s'avonds een heerlijk bed en overdag met flink veel kussens erop een fijne loungebank.
Een andere optie voor een kleine slaapkamer is een hoogslaper met bureau én zitje eronder. En het zitje is ook nog eens uit te klappen tot een logeerbed. Dat is nog eens een multifunctioneel bed!

Een plek om huiswerk te maken

Een goed bureau om aan te studeren is erg belangrijk voor een tiener. In een kleine slaapkamer is een bureauslaper een goede oplossing. Met zo'n hoogslaper met een groot bureau eronder én smalle plankjes erboven wint u enorm veel ruimte. Heeft u juist een grote slaapkamer? Dan is een los bureau ook een optie, liefst in hoogte verstelbaar. Of wat dacht u van het Bopita bureau op wielen? Dit bureau is gemakkelijk te verplaatsen en heeft maar liefst 3 handige opberglades, waarin uw zoon heel wat spulletjes kwijt kan.

Opbergruimte en kasten


Kleren netjes opruimen is niet iets waar puberjongens om bekend staan. Maak het uw zoon dus zo gemakkelijk mogelijk. Een persoonlijke wasmand voor de vuile was kan heel handig zijn. Denk van te voren ook goed na over hoeveel hang- en legruimte nodig is voor zijn outfits en sportspullen. Zoek een kast die daarbij past. Een kapstok aan de muur is ideaal voor jassen en spijkerbroeken. En vergeet ook de ruimte onder het bed niet. Daar kunt u vaak ook nog veel spullen kwijt.


Nog meer inspiratie voor jongenskamers? Bekijk en volg ons Pinterest-bord: Tienerkamer Jongen