donderdag 9 april 2015

Bedden en meubels voor een tienerkamer

Een tienerkamer inrichten doet u samen met u kind

Tieners hebben vaak een uitgesproken mening over wat ze willen qua kleurgebruik, inrichting en stijl. Maar ze zijn ook wispelturig: de ene dag willen ze een knalroze muur omdat die ene vriendin dat ook heeft. En de volgende dag willen ze weer een zwart-witte slaapkamer. Aan u de taak om de discussie in goede banen te leiden, zodat u straks een tienerkamer heeft die nog jaren meegaat en voldoet aan de veranderende behoeften van uw zoon of dochter!


Lekker stoer, whitewash tienerbed

Een tienerbed mag natuurlijk niet te kinderachtig zijn. Heeft uw kind een halfhoogslaper in een kinderthema? Kijk dan of u deze halfhoogslaper kunt ombouwen tot een hoogslaper of een gewoon eenpersoons tienerbed. Een tienerbed moet hip, trendy of een beetje stoer zijn. Stoer zijn de whitewash tienerbedden. Deze bedden zijn afgewerkt met een witte, transparante beits, waardoor de houtstructuur zichtbaar is.

Hippe tienerbedden

De Flexa Play bedden met hun moderne, retro-look zijn hip en trendy. Met lekker veel kussens erop, zien ze uit als een heerlijke loungebank. De hippe bedbank van Bopita ziet er ook strak en trendy uit. De witte tienerbedden uit de Lifetime Dream collectie passen zowel in een moderne, als een romantische of landelijke tienerkamer. U kunt de deze bedden immers helemaal naar eigen wens samenstellen.

Een studiehoek met bureau

Tieners hebben een bureaublad of bureau nodig waaraan ze rustig huiswerk kunnen maken. Als u geen ruimte heeft voor een groot bureaublad is het handig om een bureau met laden te kiezen. Papier, pennen en andere bureauspullen kunnen dan in de lade in plaats van op het bureau.

Nog beter: een hoogslaper met bureau of bank

Dan zijn er nog de hoogslapers: de ideale bedden voor een tienerkamer met beperkte ruimte. Doordat u met uw bed de hoogte in gaat, heeft u onder de hoogslaper extra ruimte voor een bureau, waaraan uw kind fijn kan studeren.

Er zijn ook hoogslapers met een bureau én een bankje, waarop uw kind heerlijk kan wegkruipen met een goed boek. Het bankje is overigens een uittrekbare bedbank waarop een eventuele logé prima kan slapen. Dat is nog eens multifunctioneel!

Veel, nee, héél veel opbergruimte

Tieners hebben veel opbergruimte nodig voor de snel groeiende hoeveelheid boeken, kleding, spelletjes, sportspullen en andere hobbyspullen. U heeft dus kasten nodig: kledingkasten, boekenkasten, ladekasten. Als u weinig ruimte heeft, vergeet dan niet de ruimte onder het bed te benutten. Dekens en dekbedden kunt u kwijt in handige opberglades, die u zo onder het bed kunt schuiven.

Kleurrijke kasten van Bopita

Houdt uw kind van kleur? Dan zijn de kasten van Bopita een echte aanrader. De witte Bopita kasten kunt u voorzien van kleurrijke opbergbakken (uit de Mix & Match collectie van Bopita). De bakken zijn verkrijgbaar in heel erg veel kleuren, van lime tot roze tot legergroen. Alles is te combineren dus uw tiener kan zijn of haar eigen kleurencombinaties bedenken!

Vergeet de accessoires niet

Tieners zijn vaak bezig met hun uiterlijk. Hang een hoge spiegel aan de muur, zodat uw zoon of dochter zijn of haar outfit kan bewonderen. Ook een kapstok voor sjaals, jassen en tassen mag natuurlijk niet ontbreken. Ladenkastjes zijn heel erg fijn voor het opbergen van sieraden, make-up, games, opladers van iPhones, iPods, iPads en andere electronica.