donderdag 17 mei 2018

Tips voor een Feng Shui kinderkamer

Kinderkamer inrichten

Gaat u de slaapkamer van uw zoon of dochter (opnieuw) inrichten? Een leuk project! Met een thema dat helemaal bij uw kind past, zoals een prinsessenkamer of een piratenkamer, of met een hip retro design zorgt u ervoor dat het een feest is voor uw kind om in de kamer te spelen en slapen.

Een goede nachtrust is natuurlijk het allerbelangrijkste. Door de Feng Shui filosofie toe te passen in de kinderkamer creƫert u een rustgevende en harmonieuze kamer, waar uw kindje heerlijk slaapt.


Feng Shui in de kinderkamer

Harmonie en rust in de kinderkamer, dat klinkt niet verkeerd. Maar hoe pakt u dat aan? En hoe richt u de kinderkamer in volgens het Feng Shui principe? Wij helpen u graag op weg met deze handige tips:

De plek van het bed. In een Feng Shui kinderkamer moet de energie kunnen stromen. Dat betekent dat u het bed niet recht tegenover de deur moet zetten; uw kind ligt dan in een direct binnenkomende energiestroom. Het is wel belangrijk dat uw kind de deur kan zien vanuit zijn of haar bed.

■ Feng Shui kleuren. Welke kleuren zijn Feng Shui voor de kinderkamer? Kies voor lichte, zachte en warme kleuren. Dus niet een hele slaapkamer wit of lichtblauw, dat is te koel. Groen, blauw of pastelkleuren zijn ideale kleuren voor de kinderkamer.

Opgeruimd staat netjes. Het is belangrijk dat een slaapkamer rust uitstraalt, dus als het tijd is om naar bed te gaan, dan moeten speelgoed, kledingstukken, boeken en andere ‘rommel’ uit het zicht zijn. Zorg dus voor volgende opbergruimte en investeer in een goede kledingkast, een ladenkast en/of speelgoedbakken.

Welke kamer? Kies voor een kamer aan de achterzijde van het huis en /of een kamer dichtbij die van uzelf. Volgens de Feng Shui leer is de achterkant van het huis de beste plek voor een kinderkamer, omdat het veiligheid uitstraalt.

Een belangrijke tip: geniet bij het inrichten van de kinderkamer. Zo brengt u uw positieve energie in de kamer!

Feng Shui meubels

Bij de aankoop van de meubels van de kinderkamer is het vooral belangrijk dat u kiest voor meubels van natuurlijke materialen. Houten kinderbedden en kasten, een katoenen dekbedovertrek en geen synthetische materialen of gevaarlijke stoffen in de lak van het bed. Koop een kinderbed van Flexa, Lifetime of Thuka en u heeft hier geen omkijken naar: deze bedden zijn allemaal gemaakt van duurzaam hout volgens de strengste veiligheidseisen.


Ook zegt Feng Shui dat meubelstukken met ronde hoeken en vormen beter zijn voor de stroming van de energie. Dit maakt de kinderbedden en meubels van Flexa Play ideaal voor een Feng Shui kinderkamer.