vrijdag 16 februari 2018

Kinderkamer met zee en strand thema

Zon, zee, strand… Heerlijk! 

Is de vakantie al in zicht? Wat kunnen we, vooral in deze koude wintermaanden, toch verlangen naar zon, zee en strand. Onze tip: haal de strandlook in huis. In de kinderkamer om precies te zijn! Maak van de kinderkamer een vrolijke, zomerse kamer en richt het in in het zee thema. Een droom voor elk kind dat houdt van zandkastelen, schelpen, vissen en natuurlijk… de zee!


Hoe richt je een zee kinderkamer in?

Een zee kinderkamer straalt vrijheid en vrolijkheid uit. Met de juiste kleuren laat je de zee en het strand terugkomen. Kies bijvoorbeeld voor zeegroen met wit. Of wat vind je van marineblauw in combinatie met zachtgeel. Verf maximaal één muur blauw en houd de rest wit, zo blijft de kamer fris en ruimtelijk. Je kunt ook een muur decoreren met visjes of een stoere vuurtoren (zelf schilderen of muurstickers).


Een strandhuisje als bed! 

Het middelpunt van elke kinderkamer is het bed. Maar welk bed past het beste in een zee kinderkamer? We hebben er twee voor u geselecteerd:
1. Het kajuitbed van Lifetime geeft direct dat maritieme gevoel. Kies de whitewash uitvoering voor een echte strandlook.
2. Het witte kinderbed met huisje van Bopita is geen gewoon bed, maar het ultieme strandhuisje. Onze favoriete 'strandbed' voor een zee kinderkamer!Heeft u al een bed of kiest u liever voor een eenvoudig wit kinderbed (staat ook mooi!)? Maak het beachproof met een front in een mooie kleur blauw. Voor kleine kinderen als uitvalbescherming, voor grotere kids plaatst u het aan de kant van de muur om er een hippe bedbank van te maken. Een blauw hoeslaken, een koraalblauw tentdoek voor een halfhoogslaper en een dekbedovertrek in het thema brengen een ‘gewoon’ bed al snel in de zee & strandsfeer.


Leuke DIY accessoires

Zelfgemaakte decoratie-items maken de kinderkamer heel persoonlijk. Het zee en strand thema leent zich hier uitstekend voor! Een persoonlijke boodschap in een fles… Leuk voor uw kind om dat over een aantal jaren te kunnen lezen.

Decoreer een fotolijst met schelpen, maak guirlandes met drijfhout en verschillende soorten schelpen en hang een reddingsboei aan de muur. Of bekijk deze tutorial om van schelpen en een tak een mooie windgong te maken.


Kijk voor meer creatieve ideeën en inspiratie voor een kinderkamer in zee & strandstijl ook eens op onze Pinterest-pagina.