donderdag 27 oktober 2016

Het bos als thema voor je kinderkamer

Zo maak je een boskamer! 

Een kinderkamer in het thema bos is leuk voor ieder jong kind. En vooral voor kleine boswachters en natuurliefhebbers. De herkenbaar van de bossen en de vele vriendelijke bosdieren bieden volop mogelijkheden om een kinderkamer natuurlijk, avontuurlijk en gezellig in te richten.

Met dit geweldige bosdiertjes-dekbedovertrek maakt u van elk bed een geschikt kinderbed voor in een boskamer. Maar wilt u de spijker helemaal op zijn kop slaan? Kies dan voor het ultieme bed in deze kinderkamer: een boomhutbed. Zo'n stoer kinderbed alleen al is een reden om te kiezen voor een slaapkamer in het thema bossen ;)

In het bos wonen wilde dieren

Laat de dieren uit het bos (bijv. herten, eekhoorns, bosuilen en beren) terugkomen in de accessoires. Flexa heeft een aantal leuke items in het thema ‘bosdieren’ om een boskamer mee in te richten, zoals deze vrolijke kinderpoef. Mag het wat gevaarlijker en stoerder? Dan is dit beren-vloerkleed in de vorm van een zwarte beer een echte aanrader.

Zorg ook voor enkele natuurlijke accessoires van hout om het natuurgevoel in de kamer te halen, zoals deze stoere spiegel. Denkt u aan de bossen, dan denkt u ook aan mos. De mosgroene kleur is een erg mooie kleur om te gebruiken in een boskamer, bijvoorbeeld om een (smalle) muur in die kleur te verven of om terug te laten komen in accessoires. Deze gehaakte, groene poef is een echte aanwinst.

Accessoires uit het bos

Mooie kinderkameraccessoires hoeft u niet altijd te kopen, het is ook leuk om zelf iets te maken. Vooral in het thema ‘bos’. Dus hup naar de bossen en ga op zoek naar een mooie, stevige tak. Laat ‘m goed drogen (dubbel-check op beestjes), opschuren en ta-da: een prachtige garderobetak.

Een boomstam krukje is ook heel stoer en sfeervol tegelijk. Dat is wat lastiger uit de bossen te halen, maar ga eens langs bij een hovenier of houthandel en vraag of ze een recht stuk boomstam voor je willen bewaren. Ook hier geldt weer: laten drogen, opschuren en eventueel (met of zonder schors) schilderen.
Neem een kijkje in onze webshop voor nóg meer leuke kinderbedden en accessoires voor een avontuurlijke of natuurlijke kinderkamer (met bosdieren of het bos als thema).