donderdag 14 juli 2016

Kinderkamer in auto thema

Racen!

Met het ontbreken van het Nederlands elftal op het EK 2016 en Max Verstappen volop in de spotlights op de racebaan is het niet gek dat een voetbalkamer bij jongens iets minder in trek is. Een stoere jongenskamer met als thema ‘auto’s’ is des te populairder! Heeft u ook zo’n autofanaat als kind, of bent u een vader die graag zijn liefde voor auto’s subtiel over brengt? Lees dan snel verder voor tips en inspiratie voor een te gekke autokamer!


DIY tips voor auto accessoires

Een oude autoband is de basis voor leuke zelfgemaakte decoratie-items in een auto-slaapkamer. Geef de autoband een mooi kleurtje en hang hem aan de muur, eventueel kunt u er nog een paar planken in bevestigen zodat zoonlief zijn autootjes er op kan zetten. Twee autobanden op elkaar maken een origineel onderstel voor een bijzettafeltje of nachtkastje.

Heeft u van vroeger nog een doos oude speelgoedautootjes liggen? Die kunt u ook op creatieve wijze verwerken in de decoratie. Gebruik magneetverf of bevestig magnetische strips aan de muur en plak de auto’s er tegen aan. Of zaag de eerste letter van uw zoon’s naam uit hout, schilder er een autobaan op en plak er een paar leuke autootjes op.

Een leuke variant op het tekstschilderij ‘Every boy is a superhero’ is voor een racefan ‘Every boy is a race car driver’. Of wat dacht u van een humoristisch kussen, leuk voor wat oudere jongens, met zwart-witte blokken en de tekst ‘To go to sleep I count race cars… not sheep’. In het Nederlands is de tekst natuurlijk ook leuk!


Het bed en beddengoed

Met de accessoires bent u al een goed eind op weg, nu nog even terug naar de basis. Het bed. Omdat het thema auto’s al zo duidelijk terug komt in de aankleding van de kamer, kunt u kiezen voor een ‘normaal’ bed in plaats van een bed in de vorm van een raceauto. Dit is wel zo praktisch, want in een goed bed hoeft u maar één keer te investeren; dit gaat de hele kinder- en tienertijd mee. Vaak nemen de kids het bed nog mee op kamers! Met een bed in de vorm van een auto zal dat iets minder snel gebeuren ;)

Met deze stoere Cars Lightning kinderdekbedovertrek tovert u een 'normaal' bed alsnog om in een echt autobed. Jongens in de leeftijd van twee tot zeven jaar worden hier erg blij van.

Tip: zorg voor voldoende opbergruimte voor al het auto speelgoed. Bijvoorbeeld zo'n ladekastje kan handig zijn, waar alle auto’s in kunnen als het bedtijd is. Niets zo vervelend als in het donker op een autootje stappen.

Kunnen we u nog helpen met advies voor het juiste kinderbed?

Kom langs in onze kinderbeddenwinkel en showroom in Hoofddorp of bel ons op 085-2102304.

Kijk voor meer inspiratie en zelfmaak-ideeën voor kinderkamers met auto-thema op onze Pinterest-pagina.